Konkret uppföljning av leveranskedjorna för att säkra efterlevnad av avtal och lagar är ryggraden i Rättvist byggande. Att orka ta allt till vägs ände i verkligheten, att veta istället för att tro. Du är den som gör verklighet av vår modell hos medlemsorganisationerna. Du utbildar, planerar, leder och följer upp åtgärderna. Du samverkar med många medlemsorganisationer, myndighetskontakter, branschorganisationer och kolleger. Du drar lärdom av allt detta och utvecklar vår metod tillsammans med oss. Du upprätthåller din kompetens och stödjer även kollegerna utifrån din unika specialistkompetens.

Tillsammans med några få experter utgör du spjutspetsen i Sverige avseende kunskap och operativ förmåga mot arbetslivskriminalitet i byggbranschen ur byggherrens perspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Införa arbetsmodellen Rättvist byggande hos flera självständiga organisationer.
  • Säkerställa att rätt villkor ställs i upphandlingar av byggentreprenader.
  • Löpande planera, besluta och stödja arbetsplatskontroller (extern organisation utför kontrollerna).
  • Ta emot och behandla resultat från arbetsplatskontroller• Kommunicera avvikelser till medlemmar och myndigheter.
  • Säkerställa att nödvändiga åtgärder vidtas hos medlemmarna.
  • Dokumentera kontroller och föra statistik över kontroller och åtgärder.
  • Kalla till och hålla i möten och presentationer internt och externt.
  • Vidareutveckla metodiken inom Rättvist byggande.

Kompetens och yrkeserfarenhet

Du har högskoleexamen inom exempelvis ekonomi, juridik, statsvetenskap eller samhällsbyggnad eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig sektor samt erfarenhet av byggprocessen. Det är meriterande om du har ett specialistområde inom antingen skattetillsyn, migrationsrätt/arbetstillstånd, gränspolisärenden, ekobrott, tillsyn av arbetsmiljö, arbetsplatskontroller på fältet eller liknande.

Personliga egenskaper

Som person är du självgående, tar stort ansvar för din uppgift och driver dina processer självständigt samtidigt som du är ett viktigt kugghjul i ett team. Du har förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv och styrs av att välja den rätta före den lätta vägen i avgörande situationer. Du har också förmågan att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplaner och mål. Vidare har du har en positiv attityd till ditt arbete och drivs av att ständigt förbättra dina arbetssätt och utveckla verksamheten. Du arbetar lika självklart med ledningsgrupp som byggarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt på personliga egenskaper och dina tidigare erfarenheter av arbete med liknande arbetsuppgifter. Denna roll är ett vikariat för en medarbetare som är föräldraledig, men då vi är i en tillväxtfas finns chansen till fast anställning efter periodens slut.

Placering

Vi sitter just nu i central lokal i Stockholm, men är ofta ute hos medlemmar och ibland på byggarbetsplatser. Du förväntas kunna arbeta på distans eller på resande fot i andra delar av Sverige.

Ansökan

Rekrytering och intervjuer sker löpande men sista ansökningsdag är 26 augusti.

Ansökan görs med cv och personligt brev per e-post till Morgan Jansson, morgan.jansson@rattvistbyggande.se. Morgan är också kontaktperson vid frågor och nås då på 070-305 01 62.

Start: Omgående

Anställningsform Tidsbegränsad (1 år)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Sista ansökningsdag 2022-08-26
Publicerad
Senast uppdaterad