Idag publicerade de största bankerna i Sverige sitt bidrag till sund konkurrens och bättre villkor i byggbranschen: "Hållbar byggbransch"

Rättvist byggande har arbetat nära bankinitiativet som expert under flera år på uppdrag av Byggherrarna. Våra egna medlemmar överträffar (med råge) de kreditkrav som bankerna nu inför och kommer inte att behöva införa nya arbetssätt. Vi har medverkat till detta för att höja nivån i hela branschen, det ger våra medlemmar nytta indirekt.

Att detta blir av kommer göra stor skillnad! Det är det bästa finansiärerna kan bidra med när det gäller schyssta villkor i byggbranschen just nu. Vi är också glada för lyhördheten hos bankerna och att bankerna anammat vår grundlogik; transparens i värdekedjan och uppföljning på byggena.
Morgan Jansson, VD Rättvist byggande

Rättvist byggande har tillsammans med Byggherrarna, Fastighetsägarna Sverige och Sveriges Allmännytta gått ut med ett gemensam pressmeddelande där vi välkomnar initiativet. Ta del av pressmeddelandet här

Publicerad
Senast uppdaterad